Praktijkvoorbeelden > Rick Koemans haalt theorie-examen brommercertificaat

<< TERUG

Het is gelukt!
Rick Koemans uit Elshout is geslaagd!

Rick is op examen geweest voor het theorie-examen brommercertificaat. Hij heeft maar 2 fouten gemaakt en heeft het dus super gedaan.

Al een tijdje volgt Rick autorijlessen en dat gaat hem goed af. Hij kan feilloos vertellen wat de verkeersborden betekenen, waar je mag parkeren en wie voorrang heeft. Ook als hij met je mee rijdt, let hij goed op!

Maar theorie(examen) is toch iets anders dan de praktijk. Voor Rick was dit moeilijker. Daarom heeft hij goed geoefend op de computer, uit de leerboeken en in het theorielokaal van autorijschool Bax om aan de situatie te wennen en vooral heel veel situaties te tekenen.

Rick beheerste op de fiets de verkeersregels. Ook wanneer hij mee reed in de auto wist hij precies te vertellen wie er voorrang had. Met dit als uitgangspunt en het feit dat hij heel graag - net als zijn neven - zijn certificaat wilde halen, zijn we er samen voor gegaan. Ik geloofde stellig dat het mogelijk moest zijn!
Het allerbelangrijkste (en moeilijkste) was het voorbereiden op de vraagstelling van het examen. Het was meer een toets begrijpend luisteren en lezen. Ook al deed de examinator vreselijk zijn best Rick gerust te stellen, het bleef natuurlijk een vreemde situatie. Verschillende keren zijn we op examen geweest.
Eindelijk hadden we de juiste aanpak gevonden. Rick laten vertellen wat hij zag op de foto en daardoor voor zichzelf duidelijk krijgen hoe de situatie in te schatten, leverde de goede antwoorden op.
In praktijk, we hebben samen regelmatig gefietst, was het allemaal niet zo moeilijk. Nu is het in theorie ook gelukt. Ik weet niet wie het meest gelukkig en trots was.

De droom van Rick is een eigen brommobiel.
Dat gaat zeker lukken!

Rick, je bent een kanjer!

<< TERUG