Wie zijn wij> ZZPér

<< TERUG

Mocht het nodig zijn om meerdere mensen voor een begeleidingsmoment in te zetten, dan werkt Downvision samen met verschillende begeleiders.

Zij hebben allemaal affiniteit met kinderen met Downsyndroom. Wanneer zij op school begeleiden, zijn zij in bezit van een onderwijsbevoegdheid. Dit om ervoor te zorgen dat de begeleiders helpen om het kind te ontwikkelen en het kind niet verzorgen. Begeleiden is helpen om het op een ander tijdstip zelfstandig te kunnen doen.

Anja Spee-IJpelaar

Mijn naam is Anja Spee-IJpelaar, woonachtig in Drunen. Ik ben getrouwd en heb twee dochters.

In 1983 ben ik afgestudeerd aan de toenmalige Pedagogische Academie in ’s-Hertogenbosch. Naast mijn opleiding tot leerkracht en mijn Montessoridiploma heb ik de module “Rekenlijn” gevolgd bij Hedianne Bosch en gewerkt met “Leespraat”.
Na 25 jaar als groepsleerkracht gewerkt te hebben in het reguliere en het Montessoribasisonderwijs, ben ik kinderen met een ‘rugzakje’ gaan begeleiden op de school waar ik werkte, Montessorischool ‘De Wiek’ en later nog een paar jaar op de ‘Olof Palme’, allebei in Drunen.

Ik heb kinderen met o.a. autisme, spraak-taalproblemen en slechtziendheid geholpen. Ook was er een meisje met Downsyndroom op school die ik ging begeleiden. Toen was ik meteen verkocht. Zo puur, eerlijk en zonder vernislaagje. Naast de rugzakbegeleiding ging ik haar ook vanuit de PGB van de ouders begeleiden.
Inmiddels werk ik ook met veel plezier met een jongeman van 26 jaar met het syndroom van Down thuis bij zijn ouders. En sinds het schooljaar 2015/2016 begeleid ik een meisje van 4 jaar op een basisschool in Sprang Capelle, waarvoor Miriam mij heeft ingehuurd.
Het mooie aan de individuele begeleiding is het kunnen volgen van de ontwikkeling en het aanbieden van werk op maat. Intuïtief kunnen werken, aanvoelen wat iemand nodig heeft en vooral met het kind of de jongere genieten van het samen aan het werk zijn. Hoe fijn is het dan om te merken dat steeds meer dingen zelfstandig lukken.

<< TERUG