Algemene informatie > Downvision begeleidt op school

<< TERUG

Help, ik krijg een downkind in de klas
 
Yes, ik krijg een downkind in de klas
 

Downvision is ook inzetbaar op school. Bij de groepen 1 en 2 kan er tijdens de werktijden ondersteuning geboden worden. Downvision biedt hulp bij allerlei 'vragen' van het kind: Wat moet ik doen bij bij het plakken of bij het opruimen. Hoe moet ik een puzzel of een bouwwerk maken. Hou raak ik wegwijs in de klas en in de school.

In een hogere groep kun je denken aan het aanpassen van de methode, zodat het kind zelfstandig vooruit kan (wanneer het even niet met de groepsactiviteit mee kan doen). Nieuwe dingen pre-teachen/voorbereiden zorgt ervoor dat het kind meer opsteekt tijdens de les.

Downvision biedt ook hulp bij het buiten spelen wanneer dat te onoverzichtelijk is en te druk gaat. Als voorbeeld wil ik hier een buitenspeelkist aandragen. Dit is zeker een aanrader voor groep 3. De kinderen zijn gewend materialen te gebruiken bij de kleuters en in groep 3 hebben ze vooral elkaar in een voor hen hele korte pauze. Wat ga je dan doen? Zeker, pakkertje en dat draagt niet bij aan een gezellige spelsituatie.

Je ziet dat er veel dingen mogelijk zijn ter begeleiding op school.

Scholen zijn ook bereid elkaar te helpen en ervaringen uit te wisselen.
Het is zeker het proberen waard!

     
Aanpassing leeraanbod in groep 3    
Aanpassing leeraanbod in groep 3    

<< TERUG